En dag fylld med aktiviteter

Idag har jag var ledig från jobbet och tidigt i morse gjorde jag färdigt en uppgift inom ämnet ”marknadsföring och privatliv” för att kunna vara ledig resten av dagen. Sambon är bortrest på konferens och därför är det bara Alfons och jag hemma. Vi packade en engångsgrill, korv, bröd och lite annat smått och gott. Alfons förstod att det var något spännande på gång och var alldeles sprallig. Jag kopplade honom, tog på mig ryggsäcken och sedan bar det iväg. Det tar inte många minuter förrän man är utanför stan och istället ser skog, älvar och natur. Det är det som är så skönt med att bo i en liten stad.

Vår promenad

När vi har lämnat stan i ryggen och det blir glesare med folk släpper jag ofta lös Alfons. Även om han oftast är lydig och går snällt bredvid mig även vid folksamlingar vill jag helst ha honom kopplad då eftersom det alltid finns folk som tittar snett på en om man har sin hund lös. När vi kom fram till en skog tog vi in på en stig och här började Alfons titta på mig för att se om det inte var dags att börja leka. Givetvis hade jag med mig olika leksaker. Dessa slänger jag iväg och han får leta reda på dem. Efter ett tag började vi med lite svårare uppgifter. Jag hittade en kantarell och han fick lukta på den. Jag slängde inte iväg den utan nu var hans uppgift att hitta mer kantareller med samma lukt. Det tog inte lång tid så hade han nosat reda på massor av härligt gula kantareller!

En stund av vila

När fyllt en påse med svamp var det dags för vår lunch. På engångsgrillen grillade vi korv och bröd. Självklart fick Alfons smaka också även om jag hade annan mat med till honom. Efter en stunds vila vände vi hemåt. Det kändes som om vi båda hade fyllt på med ny energi. Skogen är en källa med energi som vi alla kan ta del av.