Jobb och lite nya leksaker till Alfons

Några timmar på jobbet

Idag jobbade jag några timmar på förmiddagen. Det är den tid som det är mest att göra på cafeterian. Det ska bres smörgåsar och färska wienerbröd och annat från bageriet ska läggas upp snyggt. När vi slår upp dörrarna brukar det redan stå flera i kö. En del köper med sig bröd till fikarasten på jobbet och andra är arbetslösa och har inte så mycket annat att göra än att fika sig igenom dagen. Jag är glad att mina dagar är fyllda med både jobb, studier och en aktiv fritid.

Shopping efter jobbet

När mitt pass för dagen var över ägnade jag mig åt shopping. Inte det som många anser vara shopping. Jag köper inte mycket av varken kläder, skor eller skönhetsartiklar. Att köpa fina saker till hemmet gör jag gärna men idag var det Alfons tur att få lite saker. Eftersom vi tränar ganska mycket både vad gäller sök och agility krävs det också intressanta saker för att höja hans motivation och att ha som belöning när han har gjort något bra.

Bra hundleksaker

När vi kör apportträning brukar vi använda en boll med rep. Alfons har dock blivit väldigt duktig på apportering så det där med repet kan vi strunta i nu. Det räcker gott och väl med en lämplig boll. Jag hittade en som hade rätt storlek och som är lätt att göra ren. Några tuggleksaker hittade jag också. Det var länge sen han slutade tugga på skor och annat så det är inte därför vi behöver tuggleksaker. Det är bra för hans tänder med sådana leksaker. Det ska dock vara bra kvalite och jag hittade några riktigt bra idag. Om du har en valp är det ett måste med bra tuggleksaker. Det kliar i deras tänder och om de inte har något annat att tugga på får du räkna med att både skor och tofflor blir söndertuggade. Satsa på bra leksaker som håller. Håll dock uppsikt så valpen inte får i sig delar som den sväljer.