Renovera sovrummet

Då har tiden kommit igen. De vita väggarna i sovrummet känns inte fräscha och upplyftande längre. Istället börjar jag uppfatta dem som tråkiga och färglösa. Det har alltså blivit dags att renovera upp sovrummet igen!

Välja nyans – mörkt eller ljust?

Det blir så klart svårt på en gång! Det är dags att välja en färg till sovrummet och då är ju frågan vad som passar eller inte. Jag funderade fram och tillbaka, vovven Alfons fick också vara med och tycka, och kom fram till att den här gången skulle det bli mönstrade tapeter. Det känns spännande att bryta helt från min tidigare inredning och inställning att sovrum ska vara ljusa och öppna. Istället planerar jag ett lite mörkare sovrum som ska kännas mysigt och privat, en liten plats för bara mig.

Hitta rätt folk

Det tog inte mycket efterforskningar innna jag hittad en tapet som jag blev förälskad i. Tapeten kostar dock lite mer än jag är van vid, en tjockare och mer kvalitetstapet skulle det vara. Den här kommer från Duro Sweden som trycker upp gamla förlagor och klassiska mönster. Mönstret är ganska extremt men nu ska jag våga mig på något helt nytt!

Dock vågar jag inte sätta upp tapeten själv. Jag kan räkna på en hand alla gånger jag har tapetsera (2) och då har det inte ens varit mönsterpassning på dem. Nu när tapeten kostar en del vill jag inte förstöra mönstret eller behöva göra om det. Så jag valde att kontakta Måleri Väst som sysslar med målning och tapetsering, jag överlämnar tapetseringen till profssen helt enkelt!

Inredning

Nu behöver jag byta ut en del av inredningen i sovrummet också! Jag har en del kartongen i förrådet med inredningsprylar som jag sorterat ut vid andra renoveringen, jag får nog söka genom lådorna i helgen och se vad jag hittar i mina gömmor!