Tankar om framtiden

Min framtid

Att studera går snabbare än man tror. Det kändes som att det var igår jag påbörjade mina studier, men tre av mina fyra år har redan passerat och jag ska nu påbörja mitt sista år. Jag hoppas på att allt hårt slit bakom skolbänken och i böckerna ska leda till ett välbetalt jobb. Drömmen är att flytta in till ett nytt boende tillsammans med min underbara sambo och vår hund. Kanske till ett hus eller en villa, där det finns tillgång till en fin trädgård så att vår hund kan få vara ute mycket och njuta av den friska luften. Det kan väl inte vara för mycket begärt?

Framtidsfunderingar

Det är faktiskt väldigt skrämmande hur fort tiden går. Det kändes som det var igår jag och min sambo träffades för första gången, eller att det var igår som vi bestämde oss för att skaffa en hund tillsammans. Nu när tre av mina fyra år redan har passerat av min utbildning kommer funderingar ifall det verkligen var värt alla sönderkokta nudlar och långa timmar på biblioteket? Förhoppningsvis kommer allt mitt hårda slit bakom svårlästa böcker och jobbiga presentationer leda till ett välbetalt yrke som kan leda till att jag och sambon kan flytta till vårt nya drömboende och låta vår pälsbebis springa fritt i trädgården. För somliga är framtiden skrämmande och för andra är den väldigt hoppfull. Själv tror jag att allt handlar om hur du väljer att se på den. Visst är det viktigt att leva i nuet och njuta av den tid som är här och nu, men det är också viktigt att ha mål som kan få en att känna sig motiverad att som kan få en att försöka nå sina drömmar. Därför kommer jag välja att min framtid ser ljus ut, att jag, min sambo och vår pälsbebis kommer hitta ett nytt boende med en stor trädgård.