Vikten av en välbalanserad kost för din häst

Det är viktigt att ge hästen den näring som den behöver. En välbalanserad kost är viktig för hästens utveckling. Ge din häst ett bra fodertillskott som komplement till grov- och kraftfodret. Många hästar behöver extra vitaminer och mineraler. Oavsett om det är en tävlingshäst eller familjevän.

Ett bra utbud av fodertillskott hittar du bland annat på nätet, där du kan hitta allt från foder till utrustning för häst och ryttare. Ett bra grovfoder är A och O för hästen. I de flesta fall finns det en avsaknad av viktiga ämnen för en balanserad kost. Genom att köra hästens intag av grov- och kraftfoder i ett foderstatsprogram kan du se vilken typ av fodertillskott som behövs.

Delade meningar om fodertillskott

Det finns en viss kritik mot vissa fodertillskott för häst, i en artikel från Hippson beskriver veterinärer att det finns en önskan om att mer forskning kring preparaten. Tillskotten är i många fall dessutom dyra och veterinärer vill rekommendera en produkt med god kvalitet. Det har lett till högre krav på tillskottsbranchen.

Därför är det viktigt att du som konsument letar efter ett tillskott din till häst som är påvisat effektivt. Ett tillskott som ofta är rekommenderat är selen, eftersom våra svenska marker är selen-fattiga.